Όταν η μαμά είναι άρρωστη



Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από έξαρση των ιώσεων και σχεδόν σε κάθε οικογένεια όλο και κάποιο μέλος είναι άρρωστο. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτή που αρρωσταίνει είναι η μαμά;

Η αλήθεια είναι ότι, όταν η μαμά αρρωσταίνει, διαταράσσεται η ισορροπία όλης της οικογένειας. Και αν τα άλλα μέλη της οικογένειας, κάθε φορά που αρρωσταίνουν, μπορούν απλά να κουκουλώνονται στο κρεβάτι και να απολαμβάνουν τις περιποιήσεις της μαμάς, για την ίδια την μαμά κάτι τέτοιο είναι μάλλον πολυτέλεια.

Ωστόσο , επειδή και οι μαμάδες έχουν δικαίωμα να αρρωσταίνουν, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε:
  • Εξηγήστε στα παιδιά ότι δεν αισθάνεστε καλά και για λίγες μέρες δεν θα μπορείτε να κάνετε μαζί τους όλα όσα κάνετε συνήθως.
  • Ζητήστε βοήθεια από την μαμά, την πεθερά σας ή κάποιο άλλο πρόσωπο, που εμπιστεύεστε.
  • Δώστε οδηγίες στον σύντροφο σας για το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών και καθοδηγήστε τον για αυτά που πρέπει να κάνει.
  • Οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να περιμένουν, ενώ αν δεν έχετε βοήθεια από κανένα, ασχοληθείτε μόνο με το φαγητό.
  • Ζητήστε από τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, να σας βοηθήσουν, π.χ. να μαζέψουν τα παιχνίδια τους και επαινέστε τα για την σημαντική βοήθεια που σας προσφέρουν.
  • Αν νιώθετε λίγο καλύτερα, περάστε χρόνο μαζί τους κάνοντας ήσυχες δραστηριότητες, όπως να φτιάξετε ένα πάζλ.

Τέλος, να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να παίρνετε τα φάρμακα σας, να ξεκουράζεστε όσο μπορείτε και να τρέφεστε σωστά για να αναρρώσετε πιο γρήγορα.